Challas
ahogy én készítem 2013.04.13. 22:43
Nagyon finom, hatalmas kalács lesz ebből a mennyiségből.
Hozzávalók: 52 dkg finomliszt, 2,3 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 1 mk só, 2 db tojás + 2 db sárgája, 30 gramm olaj, 210 ml víz.
Kenéshez: tojásfehérje, szóráshoz: szemes mák, szezámmag.
Készítése: A hozzávalókat dagasztógépbe / kenyérsütőgép / rakjuk, majd a dagasztó programmal bedagasztjuk. Ha szükséges még kevés lisztet adunk hozzá, nekem kellett.
- Áttesszük egy kelesztőtálba, és a duplájára kelesztjük. Ezután hat egyenlő részre mérjük, majd átgyúrva kis cipókat formálunk belőle.
- Egyesével kisodorjuk, végül hatos fonással összefonjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkelesztjük.
- A megkelt kalácsot lekenjük tojásfehérjével, mákkal és szezámmaggal megszórjuk.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig. A receptet Limara oldalán találtam.
|