Finom, krémes süti.
Hozzávalók és készitése:
- Diós piskóta: 3 db tojássárgája, 15 dkg porcukor, 3 evk víz, ezt turmixban felverjük. Majd hozzáadunk 12 dkg lisztet, 1 kávéskanál sütőport, 12 dkg darált diót, végül a három tojás felvert habját is óvatosan beleforgatjuk.. Előmelegitett sütőben 200 fokon 12 percig sütjük egy 27 x 35 cm- es sütőpapirral bélelt tepsiben.
- Kakaós piskóta: Úgyan úgy készül, mint a diós csak a dió helyett 2 evk kakaóport szitálunk bele. Tepsi méret 27 x 35 cm
- Krém: 1 / 2 liter tejet, 2 cs vaniliás pudingporral ,5 tojássárjájával és 12 dkg kristálycukorral sűrűre főzünk. Jó keményre felverjük a tojások fehérjét 12 dkg porcukorral, és a pudingos krémbe melegen belekeverjük a gázon.
- 10 dkg mazsolát annyi vízzel, ami ellepi felforraljuk, majd leönjük a vízet róla és ráöntünk 1/2 dl rumot ázni hagyjuk.
- 15 dkg diót megdarálunk.
- Tetejére: 3 dl Hullala habbá verve, csokidara.
- Összeállitás: egy tálcára ráhelyezzük a diós piskótát, megkenjük a krém felével, rászórjuk a rumos mazsola felét, erre a darált dió fele jön. Majd a kakaós piskóta lappal beboritjuk, meglocsoljuk a mazsoláról leszűrt rummal, rákenjük a krém másik felét, erre jön a mazsola és a darált dió. Megkenjük a felvert Hullalával, habrózsákkkal diszitjük, csokidarával megszórjuk és kockára vágva tálaljuk. Tálalásig hidegre tesszük.
Hullala egy növényi tejszín, nagyon jól felverhető és nem esik össze, megtartja a formáját. Ha sikrül vennetek érdemes kipróbálni. Én itt tejszínt használtam, nem is lett olyan jó az állaga.
|