Különleges ízeket kedvelők figyelmébe ajánlom, ezt a finom húsételt.
Hozzávalók: 70 dkg marha lapocka, a nagy fej hagyma, só, frissen örölt bors, 1 babérlevél, csipetnyi majoánna, 1 tk mustár, pár csepp ecet, 4 evk olaj, 4 ecetes uborka, 1 evk kapribogyó, 4 szardellagyűrű / ringli /, fél citrom héja, 1 cs. petrezselyem zöldje, 1 evk. sima liszt, 1,5 dl tejföl, 5 dl marhahúsleves / leves kocka /.
Készitése: A hagymát kis kockákra vágjuk, az uborkát, ringlit, és a kapribogyót apróra vágjuk. A marhahúst az inaktól és a hártyáktól megtisztítjuk, majd felszeleteljük kisebb darabokra, a megmosott petrezselymet finomra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósitjuk az olajat, közben a húst sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük, majd forró olajban a szeletek mindkét oldalát barnára pirítjuk, utánna kivesszük a serpenyőből. A zsirjában világosra pirítjuk a hagymát, majd a húst visszatesszük, újra átpirítjuk, felöntjük a húslevessel, belekeverjük a kapribogyót, az ecetes uborkát, a szardellát, a petrezselymet, a citromhéjat, és a babérlevelet.. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges utánna ízesitjük.
- Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a mártásba keverjük, felforraljuk, ecettel, és mustárral ízesítjük. A babérlevelet kivesszük belőle. Vajba forgatott tésztával tálaljuk |