Ezt a finom egytálételt, még gyerekkoromban szerettem meg, ígaz akkor ezt APU főzte nekünk.
Hozzávalók: 70 dkg disznóhús szaftosabb része / pl. lapoczka, diója /, kb 1,20 kg fejes káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 db babérlevél, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, zsir vagy olaj, só, bors, majoránna, piros paprika, piros arany, ételízesitő, 2 marék rizs, tejföl a tálaláshoz.
Készitése: Az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és kevergetve fehéredésig piritjuk. Megszórjuk a pirospaprikával átforgatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lehéjazott paradicsomot, és a szintén apróra vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymával együtt. Befűszerezzük - só, bors, ételízesitő, piros arany, majd felöntjük annyi vízzel ami bőven ellepi.
- Közben a káposztát vékony csikókra szeljük, a rizst megmossuk / gyors rizst is használhatunk /, Ha a hús már félig megpuhult hozzáadjuk a káposztát és felöntjük annyi vízzel ami éppen csak ellepi, hozzáadjuk a babérlevelet, és a majoánnát, felforraljuk, és ha szükséges után ízesitjük. Ezután mielőtt teljesen készre főznénk a tetejére rakjuk a rizst és egy picit le is nyomjuk rajta, úgy hogy a lé ellepje. Ha a rizs megpuhult a tetején lazán egybe forgatjuk, tejföllel tálaljuk
- Tipp:. A víz mennyiségét úgy adagoljuk, hogy a végére is maradjon egy kis lé rajta, ne legyen teljesen száraz. |