Zamatos könnyű, desszert.
Hozzávalók: 30 dkg meggybefőtt, 4 evk. vörösbor, 2 evk. kristálycukor, 1 evk kukoricakeményítő, 1 cs. csokoládés pudingpor, 5 dl tej, csipet só, 3 evk. kristálycukor, 5 cl. cseresznyepálinka, díszítéshez: tejszínhab, meggybefőtt, és kakaópor vagy csokireszelék.
Készitése: a meggybefőttet kivesszük az üvegből, lecsepegtetjük, de 1,5 dl levet félreteszünk, a meggyet a vörösborral, 2 evk cukorral és a cseresznyepálinkával felforraljuk, a meggylét simára keverjük a keményítővel és a meggyhez adjuk, egyszer felforraljuk és levesszük a tűzről. Ezután 4 előkészitett deszertespohárba elosztjuk. Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.
- A csokoládés pudingporból a sóval, tejjel, és a cukorral az előírás szerint pudingot főzünk, állandó keverés mellett kicsit hűtjük, majd a kihűlt meggykrémre öntjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Végül tejszínhabbal, meggyel és kakaóporral díszítve tálaljuk ezt a zamatos könnyű desszertet. |