Könnyen elkészihető finomság.
Hozzávalók: 8 szelet karaj, 1 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 4,5 dl tejfől, 30 dkg bacon szalonna, 20 dkg reszelt sajt, mustár, só, bors, pirospaprika, kevés ételízesitőpor, kevés olaj.
Készitése: a burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt megpucoljuk és felkarikázzuk. A karajt kissé kiverjük, sózzuk, borsózzuk, és kevés olajon elősütjük.
- Az olajban kicsit megsütjük a kisebb csikókra metélt szalonna 3 / 4 részét. kiszedjük. Végül a felszeletelt hagymát is megpirítjuk.
- Egy közepes méretű tepsit zsiradékkal kikenünk, belerakjuk a burgonya karikákat, sózzuk - borsózzuk, kevés ételízesitőt teszünk rá és pirospaprikával megszórjuk. Rátesszük a hagymát, szalonnát, és a kikevert tejfőllel befedjük.
- Ráhelyezzük a hússzeleteket és bőven megkenjük mustárral, reszelt sajttal megszórjuk, és a maradék szalonna szeletkéket rátesszük.
- Sütés előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 45 percig . |