Könnyű, finom tavaszi leves.
Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 4 evk olaj, 2 db sárgarépa, 1 fehérrépa, fél-fél karalábé és zellergumó, 20 dkg zöldborsó / fagyasztott /, 1 dl tejszín, 10 dkg tejszínes krémsajt / tömlős /, 1 evk finomliszt, 1 tk pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, só, bors, ételízesítő por / leves kocka /, tárkony.
- Vajgaluska:: 1 tojás, kb 3 dkg vaj / margarin /, só, rétesliszt.
Készítése: A finomra vágott hagymát az olajon kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és 2 - 3 percig kevegetve kissé megpirítjuk.
- Liszttel megszórjuk, átforgatjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát elkeverjük, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, felforraljuk, majd belerakjuk a borsót is.
- Fűszerezzük a finomra vágott petrezselyemmel, só, bors, ételízesítő por, tárkony. Lefedjük, de kis rést hagyunk rajta, és puhára főzzük.
- Közben a tejszínt és a sajtot elkeverjük, majd egy kevés forró levessel hőkiegyenlitést végzünk. A leveshez adjuk, kicsit kiforraljuk, ha szükséges utánízesitjük.
- Végül beleszaggatjuk a vajgaluskát. |