Nagyon finom, könnyű, zamatos étel.
Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 1 doboz körszeletes ananászkonzerv, kb 15 dkg szeletelt trappista sajt, páchoz: 4 evk olivaolaj / olaj /, 2 evk méz, 3 gerezd fokhagyma, 1 tasak sültcsirke fűszer, fél citrom leve, sütéshez vaj.
Készítése: a húst kicsontozzuk, és szeletekre vágjuk.
- A páchoz valókat elkeverjük, és beleforgatjuk a hússzeleteket, majd lefedve egy éjszakára hidegre tesszük.
- Másnap a vajat felhevitjük és megsütjük rajta a hússzeleteket, majd egy vajjal kikent hőálló tepsibe egymás mellé rakjuk őket.
- Minden szeletre egy karika ananászt, és rá egy szelet sajtot teszünk.
- Sütés 180 fokra előmelegitett sütőben 30 percig.
- Párolt rizzsel tálaljuk. |