Finom könnyen, gyorsan elkészíthető, forgó fánk.
Hozzávalók: 25 dkg túró, 3 egész tojás, 1 citrom reszelt héja, 2 cs vaníliás cukor, csipet só, 16 dkg finomliszt, késhegynyi szódabikarbóna, tálaláshoz porcukor.
Készítése: A túrót, tojásokat, citromhéjat, sót, vaníliás cukrot, egy fakanál segítségével kikeverjük, majd fokozatósan adagolva belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet is.
- Ezután hidegre tesszük kb. 1 órára. Egy serpenyőbe bő olajat melegitünk, majd időnként hideg vízbe mártott két kanál segítségével gombócokat formálunk, és a mérsékelten meleg olajba rakjuk őket.
- Vigyázzunk ne legyenek túl nagyok, mert a sülés alatt megnölnek, teljesen kigömbölyödnek, forgatni nem szükséges, mert saját magát forgatja. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot leitassuk róla.
- Tálalás porcukorral meghintve, és vanília sodóval. |