| 		
		 
 Medvehagymás túrópogácsa
ahogy én készítem  2013.05.12. 20:46 
 
 A medvehagymától nagyon finom az íze, kissé langyosan a legjobb.  
Hozzávalók:  2,5 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 1 mk cukor, 55 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 25 dkg tehéntúró, 1/2 evk só, 15 dkg tejföl, 2 db tojás, 10 dkg reszelni való sajt. kb 12 szál apróra vágott medvehagyma.  
Készítése: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a túróval, hozzákeverjük a sót. Ezután összegyúrjuk az élesztős tejjel, tejföllel, és a két tojássárgájával. 
-  Letakarva 20 percig pihenni hagyjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma felével és összehajtjuk. 
-  Hajtogatás: a tészta harmadát behajtjuk a harmadáig, majd a harmadik harmadát ráhajtjuk, az igy kapott tésztát szintén háromba hajtjuk, letakarva tíz percig pihenni hagyjuk. 
- Tíz perc múlva ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymával, és hajtogatjuk. Újabb tíz perc múlva újjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük a tojások fehérjével, reszelt sajttal megszórjuk, és ízlés szerint kockára vágjuk vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. 
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített / légkeverés /  sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. 
- Ebből a mennyiségből két nagy tepsivel lesz, nagyon kiadós. 
 |