| Receptek : Túrós mascarponés charlotte torta |   
		
 Túrós mascarponés charlotte torta
Katharosz  2019.05.14. 21:43 
	hozzávalók:
	  
	
		
			elkészítés:
		
			
				
					Piskótatekercs
				
					- 
						A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig habosítjuk.
 
					- 
						A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csípet sóvak és a maradék cukorral, majd lazán egybeforgatjuk a kétféle habot, de közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
 
					- 
						Egy 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. Sütés 200 fokon kb 15 percig.
 
					- 
						A kész piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla, majd óvatosan feltekerjük és egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
 
					- 
						A kihűlt piskótát lekvárral megkenjük, majd feltekerjük, az összeállításnál ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
 
				 
			 
			
				
					Piskótalap
				
					- 
						Az összeállítás a tekercsnél leírt módon történik, sütés egy sütőpapírral bélelt kb 22 cm-es kerek formában, 180 fokra előmelegített sütőben kb 12-15 perc.
 
					- 
						A kész piskótát a formából kivesszük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
 
				 
			 
			
				
					Krém
				
					- 
						A túrót krémesre mixeljük, majd a kihűlt pudinggal simára dolgozzuk, belerakjuk krémsajtot a reszelt citromhéjat, végül az egészet habosra keverjük. Hideg vízben duzzadni hagyjuk a zselatint, majd alacsony hőfokon felmelegítjük, kicsit hűlni hagyjuk.
 
					- 
						A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk, legvégül beledolgozzuk a zselatint.
 
				 
			 
			
				
					Barackzselé
				
					- 
						A barackot lecsepegtetjük, majd simára mixeljük, nekem kb 4 dl lett, ezután belekeverjük a zselatinfixet.
 
					- 
						Ha mindennel készen vagyunk összeállítjuk, én ehhez egy állítható tortagyűrűt használtam, az oldalát fopackkal kibéleljük.
 
					- 
						Ezután körberakjuk a piskóta szeletekkel, közé rakjuk a kerek lapot, lekvárral megkenjük, majd beleöntjük a krémet, elsimítjuk, majd hidegre tesszük dermedni.
 
					- 
						Ha kissé megdermedt ráöntjük a barack zselét és hidegre tesszük a teljes dermedésig.
 
				 
			 
		 
	 
	
		
			- 
				sütési hőfok: 200°C
 
			- 
				sütési mód: alul-felül sütés
 
			- 
				tepsi mérete: 20 x 35 cm
 
		 
	 
 
	  
	         
		 
	        
	       
 |