  
Ez egy nagyon jól bevált palacsinta recept. 
Hozzávalók:  5 - 6 db tojás, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só, egy kis darab élesztő, tej szükség szerint, liszt / én rétesliszttel készitem /, fél dl olaj, 1 - 2 dl szódavíz. 
Sajnos teljesen pontos mennyiségeket nem tudok írni, mível soha nem mérem le, érzésre csinálom. 
Készitése:  a tojásokat, a cukorral, sóval, és egy kevés tejjel elkeverjük, majd fokozatósan belekeverünk annyi lisztet, hogy teljesen sűrű legyen / szinte alig keverhető /, ekkor lassan adagolva a tejjet állandóan keverve felhígitjuk palacsinta sűrűségüre. Kevés szódavízet is adhatunk hozzá, igy kicsit könnyebb lesz a tésztája, belemorzsolunk egy kevés élsztőt, hozzáadjuk az olajat és 1 órát pihentetjük. Ha az állás alatt túlzottan besűrűsődik egy kicsi tejjel vagy szódavízzel higítjuk.  Majd kiolajozott palacsintasütőben kisütjük. 
Én kezdő háziasszony voltam amikor megtanultam a palacsinta készitését, ezzel a módszerrel nekem még soha nem volt csomos, nem is ragadt le, és persze nagyon finomak lesznek a palacsinták.   |