Szi szi csu
Kati /saját/ 2012.02.08. 00:20
A keleti ízeket régóta kedveli a családunk, ezt a receptet az elsők között tanultam anno, persze azóta számos új receptet sikerült elsajátitanom.
Ebben a receptben igazából nincsenek kőbevésett szabályok, mert amit csak találunk a hűtőnkben azt bele lehet rakni. Igy nem írók mennyiségeket, csak az elkészités menetét.
Készités: Vékony spagetti tésztát kifőzünk, majd kicsit nagyobb kockára vágott lilahagymát egy kevés olajon átforgatunk, szójaszósszal meglocsoljuk és a tésztát beleforgatjuk, majd áttesszük egy másik edénybe, lefedve melegen tartjuk. Közben a wokban kevés olajon ismét hagymát piritunk, szójaszósszal meglocsoljuk, hozzáadjuk a csikókra vágott csirkemellett, frissen őrőlt feketeborssal, chilimártással és 5 fűszerrel fűszerezzük, majd nagy lángon megpiritjuk, ezután a tésztához adjuk. Majd ugyanezzel a módszerrel sokféle zöldséget pl. szójacsirát. cukkinit, zellert, zöldpaprikát, újhagymát, póréhagymát, sárgarépát, brokkolit, fejeskáposztát, baby kukoricát, borsot, ami csak van otthon megpiritunk. A zöldségeket vékony csikokra vágjuk és a sütésnél puhulásuk szerint egybe rakhatjuk pl. a répát a zellerrel. Ha brokkolit vagy karfiolt teszünk bele előfőzzük és kisebb darabokra vágjuk. Sorra a tésztához adjuk, két tojásból, kevés tejjel,sóval, 5 fűszerrel rántottát sütünk kissé morzsalékosra keverjük és ezt is hozzáadjuk, 1 - 2 kiskanál narancslekvárral megbolonditjuk, egybekeverjük, átmelegitjük és tálaljuk. Nagyon kiadós, finom, igazából kicsit csípősen jó. Az 5 fűszerkeveréket csak a húshoz és a tojáshoz használjuk, a zöldségekre elegendő a szója, és a bors.
Elkészitéséhez Wokot használtam, és világos szójaszószt.
|