Receptek : Tejfölben pácolt csirkemell - tepsis burgonyával |
Tejfölben pácolt csirkemell - tepsis burgonyával
Katharosz módra 2013.10.19. 23:57

Finom, ízletes étel.
Hozzávalók: - 1 nagyobb csirkemell, liszt, olaj.
Páchoz: 2 db tojás, 1 kis pohár tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 evk. pirospaprika, só, bors,
Köret: - 1 kg héjában főtt krumpli, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt sajt, 3 dl tejföl, 8 dkg vaj vagy margarin, só, zsemlemorzsa.
Készítése: - Pác: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
- A felszeletelt húst beleforgatjuk a pácba, lefedjük, és egy éjszakára hidegre tesszük.
- Köret: egy jénai tepsit vajjal kikenünk és morzsával megszórjuk.
- Ezután nagy lyukú reszelővel belereszeljük a kihűlt krumpli egy harmadát, rászórjuk a vékonyra szelt hagyma felét, sózzuk, ráreszeljük a sajt felét, és egy kevés vajat.
- Ezután ismét reszelt krumpli, hagyma, só és sajt következik.
- Végül ráreszeljük a harmadik harmad krumplit, megkenjük a tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával, és egy kevés vaj darabkával.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben, amíg megpirul a teteje.
- Közben elkészítjük a húst, a pácból kiemelve, lisztbe forgatjuk, és mérsékelten meleg olajban megsütjük, mind a két oldalát, papír törlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
Tálalásnál ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.
Forrás: Nosalty
|