| 		
		 
 Felhő krémes
ahogy én készitem  2012.06.14. 22:49 
 
 Nagyon finom, könnyű sütemény. Nálunk kedvenc lett !  
Hozzávalók:  Tészta:  25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 egész tojás + 1 tojássárgája, 1 evk méz, 1 evk rum, 1 kiskanál szódabikarbóna. 
- Vaníliás krémhez: 1 liter tej, 2 csomag vaniliás pudingpor, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 2 evk. liszt. 
- 5 dl Hulala tejszín 
- Készitése: a tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, majd osszuk két felé. Nyújtsuk ki vékonyra, egy tepsi hátára sütőpapirt teszünk  és ezen pár perc alatt kb. 200 fokon megsütjük a lapokat.  Az egyik lapot felkockázzuk olyan méretűre amilyen nagyra szeretnénk a süteményt felvágni. 
- Krém készitése: a pudingport elkeverjük a liszttel, vaníliás cukorral, tojássárgákkal, majd a tejet lassan adagolva csomómentesre keverjük. Sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük. Közben a margarint a cukorral habosra keverjük. ezután a kíhűlt pudinggal jól eldolgozzuk. Az egészben hagyott tésztalapra kenjük a pudingos krémet, erre a felvert Hulalát, majd a felkockázott tésztalapokkal befedjük. Hídegre tesszük másnapig, majd felszeleteljük és porcukorral meghíntve tálaljuk. 
Tepsiméret  kb. 23 x 35 centis. 
 |