| 		
		 
 Vagdalt húspogácsa
Katharosz módra  2013.10.19. 23:54 
 
 A fasírtot nagyon sokféleképpen elkészíthetjük, variálhatjuk, ahány ház annyi szokás, én így szoktam.  
Hozzávalók:  50 dkg darált hús, 2 db zsemle, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db tojás, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, zsemlemorzsa, olaj. 
Készítése: - A finomra vágott hagymát, pici sóval olajon megfonnyasztjuk, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit átforgatjuk benne, majd a hőt elzárva alatta kevés pirospaprikát keverünk bele. 
- Közben a szikkadt zsemléket tejbe vagy hideg vízbe áztatjuk és kinyomkodjuk a felesleges nedvességet belőle. 
- Összeállítjuk a fasírtot, a darált húshoz adjuk a szétmorzsolt kinyomkodott zsemléket, tojást, a kihűlt hagymát, sót és borsot, majd jól összedolgozzuk. 
- Ezután tetszés szerinti pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és nem túl forró olajban megsütjük mindkét oldalát. 
- Papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla. 
Tálalás: főzelékkel, krumplipürével stb. 
Tipp: ha előző napon állítjuk össze az ízek jobban összeérnek. 
 |