| 		
		 
 Málnás túrótorta
Katharosz módra  2016.06.24. 22:15 
 
 
  
	
		hozzávalók / 6 adag
	
	
		
			
				
					elkészítés
				
					
						
							Forró tejes piskóta
						
							- 
								A tejet a vajjal felforrósítom, de forralni nem kell! A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval.
 
							- 
								Egy magas falú tálban habosra verem a tojásokat egy kézi mixer segítségével, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot, folyamatos verés közben és további 6 percig verjük.
 
							- 
								Ezután három adagban rászitáljuk a lisztet és óvatosan beleforgatjuk, majd több részletben hozzá adjuk a forró vajas- tejet is de csak óvatosan dolgozzunk vele, végül beleforgatjuk a vanília kivonatot is.
 
							- 
								A kész masszát az alján sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd kb 25 perc alatt megsütjük, az utolsó 10 percben letakarjuk a tetejét, ha nagyon sülne. Tű próba.
 
							- 
								Végül rácsra téve megvárjuk amíg teljesen kihűl, ezután három lapba vágjuk. Ez a fajta piskóta kissé tömörebb állagú, de mivel elég nagy mennyiségű a krém szükséges, hogy stabilabb legyen.
 
						 
					 
					
						
							Krém
						
							- 
								20 dkg porcukrot és 55 dkg málnát pürésítünk egy botmixer segítségével, majd a szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítsuk belőle. Ezután kétfelé osztjuk 1/3- 2/3 arányban.
 
							- 
								A túrót simára keverjük egy botmixer segítségével,közben hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét is.
 
							- 
								Ezután három részre osztjuk 25, 35, 40 dkg-os adagokra, majd a 25 dkg-os túróba keverjük a 2/3 málna pépet, a 35 dkg-os túróba pedig az 1/3 málna pépet forgatjuk bele.
 
							- 
								A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük kb 10 dkg porcukorral és a négy csomag habfixálóval, ha valaki édesebben szereti tehet bele több cukrot is.
 
							- 
								A sütő forma oldalát sütőpapírral megmagasítjuk, majd egy tálcára téve beletesszük az alsó lapot és megkenjük lekvárral.
 
							- 
								Öt evőkanál hideg vízbe áztatunk 5 lap zselatint, majd kevergetve folyóssá felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Ezután a málnásabbik krémhez keverjük egy kézi mixer segítségével, pár fordulat alacsony fokozaton Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tejszín 1/3-át, majd az első lap piskótára simítjuk.
 
							- 
								Mehet rá a második lap, megkenjük lekvárral. Közben három lap zselatint beáztatunk 3 evőkanál hideg vízben, majd ezt is feloldjuk. Az előbb leírt módon hozzáadjuk a világosabbik málnás krémhez, majd beleforgatjuk a tejszín 1/3-át és rákenjük a második lapra.
 
							- 
								Végül mehet rá a harmadik piskóta lap és lekvár is. A maradék 2 lap zselatinnal ugyan- úgy járunk el, majd a túróba fogatjuk a felvert tejszínnel együtt, elsimítjuk a torta tetején. Végül egy éjszakára hidegre tesszük, hogy a krém egybe álljon. Másnap a maradék málna szemekkel díszítve tálaljuk.
 
							- 
								A torta édességét mindenki ízlése szerint variálhatja, ez nem egy túl édesített recept. Forrás: net
 
						 
					 
				 
				
					- 
						sütési hőfok: 175°C
 
					- 
						sütési mód: alul-felül sütés
 
					- 
						tepsi mérete: 24 cm
 
				 
			 
		 
	 
 
	  
	         
		 
	        
	       
 |