| 
 HókifliKatharosz módra  2011.09.28. 00:12 
 Ez egy nagyon régi jól bevált apró sütemény, igazi porhanyós, omlós a tésztája és sokszor készítem.Hozzávalók : 50 dkg rétesliszt, 15 dkg zsír  vagy 20 dkg margarin, 1 dl tejföl, 2 evk.cukor, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, csipet só. Elkészités : az élsztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. - Közben a lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a csipet sót, a tejfölt, az élesztős tejet és összeállítjuk a tésztát. 1 órát pihentetjük vagy másnapig hüvősre tesszük. - Lisztezett felületen kb 3 mm vékonyra nyújtjuk és 6 cm átmérőjű  pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk a tésztából, majd oválisra nyújtjuk. - Ezután ráhelyezzük a tölteléket, feltekerjük, jól összenyomjuk a széleket és kifli alakúra formáljuk. - .Mérsékelt tűznél rózsaszinűre sütjük . Majd még melegen vaniliás porcukorba forgatjuk . Töltelék - bármilyen jó bele,  én sűrű szilvalekvárral és gesztenyepürével szoktam tölteni. - A gesztenyét vaníliás cukorral és egy kevés folyékony habtejszínnel szoktam ízesíteni.                        |