Rizsfeljújt
Kati/saját/ 2011.09.29. 00:02
Kezdő háziasszony koromban első ételek között tanultam meg, azóta is szivesen készitem, bár az idő kicsit elszaladt azóta .
Hozzávalók : 30 dkg rizs, 4 dl hideg víz, 15 dkg rama margarin, 2 cs.vaniliás cukor, 1 liter tej, 1 citrom reszelt héja, 5 db egész tojás, 15 dkg kristály cukor, 1 cs mazsola
Elkészités : A rizst a hideg vízbe odatesszük főlni és amikor a vízet magába szivta, felöntjük a tejjel,hozzáadunk 5dkg ramat egy csipet sót és felforraljuk. Közben bekapcsoljuk a sütöt és mérsékelt hőfokra állitjuk , a rizst fedővel letakarjuk és betesszük a sütőbe ,puhára pároljuk a rizs szemeket. Ezalatt elkészitjük a krémet a tojások sárgáját, 10 dkg ramaval, reszelt citromhéjjal, a kéféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a melegvízbe áztatott lecsepegtetett mazsolát .majd a kész rizst beleforgatjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. is. Kivajazott,morzsával megszórt tepsibe öntjük ./közepes/ és megsütjük kb fél óra .
|