Húsos rakott palacsinta
Kati /saját/ 2011.10.03. 22:39
Ez a fiam egyik kedvenc étele , nem véletlen.
Hozzávalók : 10-12 db sós palacsinta, 35 dkg bármilyen darált hús, 20 dkg reszelt sajt, 2 dl süritett paradicsom /vagy ketcup /, 2 dl tejfől, 2 db tojás, 3 evk olaj, egy kis fej vöröshagyma, 1 evk ételízesitő por, száritott bazsalikom, rozmaring, oregánó, a formához olaj és zsemlemorzsa.
Elkészités : az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst és erős tűzön addig kevergetjük amig kifehéredik .Hozzáadjuk a fűszereket , a paradicsot ,majd jól összeforraljuk. Ha már kellően sűrű a tűzről félrehúzzuk . Belekeverjük a tejfölt, a sajt háromnegyedét és a tojásokat. Egy kerek tűzálló tálat kiolajozúnk és morzsával megszórjuk. Egy palacsintát beleteszünk és kevés húsós krémmel megkenjük , majd addig folytatjuk amig tart a hozzávalókból. A tetejét a húsós krémmel szintén bekenjük ,és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. A tálat alúfóliával befedjük, majd forró sütőben kb/.190 fokos/ , tesszük és kb 30-35 percig sütjük. Ezútán kitakarjuk és a tetejét egy kicsit megpiritjuk.
|