Juhtúrós rakott krumpli
Kati /saját/ 2011.10.08. 23:35
Nagyon finom aromás egytálétel, de köretnek is kitünő.
Hozzávalók : 80 dkg nem szétfövő krumpli,30 dkg juhtúró, 2 nagyfej hagyma, 2 evk.finom liszt, olaj a sütéshez, 4 dl tejföl, 1 dl tejszin, 4 db tojás, só, frissen örölt bors, vaj a tűzálló tálhoz
Elkészités : A krumplit héjában megfőzzűk, de nem túl puhára, ha kihült lehúzzuk a héját és karikára vágjuk. A hagymát megtisztitjuk és vékony karikára vágjuk, majd a liszttel összekeverjük.A tojásokat összekeverjük a tejföllel és a tejszinnel ,megsózzuk. A sütöt 200 fokra előmelegítjük, egy tűzálló tálat kivajazunk, a hagymakarikákat bő, forró olajban úszva aranybarnára sütjük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A tálba lerakunk egy sor krumplit, sózzuk, borsózzuk, rámorzsoljuk a juhtúrót. , befedjük a hagymakarikákkal, majd rárakjuk a maradék krumplit, szintén sózzuk, borsózzuk, majd leöntjük a tojásos tejföllel. Ezután a sütőben kb. egy órán át sütjük. A sütési idő vége felé a felső lángra tesszük. Ha megsült adagokra vágjuk és forrón tálaljuk , friss salátát kínálunk hozzá.
|