Pizza
Kati /saját/ 2011.10.09. 22:58

Elég gyakran fordul elő nálunk, mível a Fiam egyik nagy kedvencéről van szó.
Hozzávalók : 40 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 4 evk oliva olaj / vagy amilyen van otthon /,4 mk só, csipet oregánó, kb. 1,5 dl langyos víz , egy pici cukor az élesztőhőz . Paradicsomos alap : 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom konzerv, egy kisfej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, egy leves kocka, pici cukor,csipet bors,oregánó, bazsalikom, kakukkfű,majoranna, olaj.
Készités : az élesztőt ,a cukorral és a vízzel felfúttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval, oregánóval,hozzáadjuk az élesztőt és bedagaszjuk, kétszer kelesztjük. Mártás : az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük , majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a fűszereket , kicsit összefőzzűk /sűrűre /, néha megkevejük, nehogy leégjen az alja. A megkelt tésztátval kibélelünk egy olajjal kikent pizzasütő formát / az enyém átmérője 36 cm / ,rákenjük a paradicsomos alapot, úgy,hogy a szélén kb két újnyi szabadon maradjon, ezt olajjal kenjük le. Ezután izlés szerinti feltéttel megpakojuk, sütés forró sütőben kb.15 - 18 perc
|