Receptek : Aszalt szilvás - körtés - fahéjas csirkemell |
Aszalt szilvás - körtés - fahéjas csirkemell
Kati /saját/ 2011.10.09. 23:54

Ez egy nagyon finom étel, igazi íz bomba, inyenceknek ajánlom a figyelmébe .
Hozzávaló : 1 nagyobb csirkemell kicsontozva , felszeletelve, bacon szalonna a sütőforma kibéleléséhez, fűstölt sajt kb 10 dkg, 2 dl tejföl, 3 db alexander körte, 10-15 dkg aszalt szilva, fehérbor, só, örölt csili, fahéj, vaj a sütéshez.
Készités : a csirkemell szeleteket sózzuk, és az egyik oldalán fahéjjal, a másik oldalán pedig csiliporral szórjuk be , kicsit állni hagyjuk ,közben az aszalt szilvát fehérborban megáztatjuk. A körtéket négyfelé vágjuk és kimagozzuk,de nem hámozzuk meg ! Egy jénai tálat kibélelünk a szalonnával. Ezután vajon elősütjük a csirkemell szeleteket, majd felöntjük egy kevés fehérborral ,amit közben a szilváról leszürtünk azt is hozzáadjuk és fedő alatt kicsit pároljuk. Majd a húst rátesszük a szalonna tetejére, köré rakjuk a szilvát és a körtét . A pároló levet elkeverjük a tejföllel és meglocsoljuk vele a húst, ráreszeljük a fűstölt sajtot , alúfóliával befedjük, forró sütőbe tesszük és amikor a köte megpuhult benne kitakarjuk és kicsit megpiritjuk a tetejét. Köretnek rizst ajánlok hozzá .
|