Magyarica
Kati /saját/ 2011.10.11. 23:19
Nagyon kiadós,finom, krémes sütemény, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók : Tészta - 60 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, 5 dkg zsir, 20 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2 dl tejfel.
Krém : 1,6 liter tej, 7,5 dkg kakaópor, 10 dkg csokoládé, 45 dkg cukor, 1 cs vaniliás cukor, 7,5 evk finomliszt, 20 dkg vaj
Készités : a tésztához valókat összegyúrjuk és folpakba csomagolva lehűtjük. Úgyanis elég ragacsos a tészta és nehéz bánni vele. Ha egy kicsit megdermedt 5 egyenlő részre osztjuk és megsütjük a lapokat a tepsink hátoldalán előtte villával megszúrkákjuk. Mindegyik előtt kicsit belisztezzük a tepsit. Mérsékelt hőfokon óvatósan sütjük a lapokat, amikor kezd pirulni már ki is vehetjük.és lecsúztatjuk a tepsiről. VIGYÁZZUNK vele,mert könnyen törik. Kicsit nehéz nyújtani a lapokat, de érdemes bajlodni vele mert a végeredmény megéri.
Tepsi méret a régitipusú gáztepsi, ez kicsit magasabb falú / 35 x 37 cm /.
Krém : a lisztet kevés tejjel elkeverjük / 1,6 literből /, jól elkeverjük, hogy síma legyen és még hídegen hozzákeverjük a többi tejhez., majd beletesszük a többi hozzávalót és állandó keverés mellett forrástól számitott kb .2 - 3 percig főzzük. / ne legyen túl sűrű /. Még forrón megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
Fogyasztásig a hütőben tarjuk.
|