Frankfurti leves
Katharosz módra 2011.10.13. 23:29
Hozzávalók : 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2 db nagyobb burgonya apró kockára vágva, 40 dkg csikókra vágott kelkáposzta, só, bors, örölt köménymag, majoranna, 1 db erőleves kocka, egy kevés pirospaprika, olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, petrezselyem, 1,5 dl tejföl, kevés liszt és olaj a rántáshoz, 20 dkg frankfurti virsli.
Készités :- Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk burgonyát és kevergetve tovább pirítjuk.
- Ezután hozzáadjuk a fűszereket , átforgatjuk, megszórjuk a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, felöntjük vízzel és lassan forraljuk.
- Belerakjuk a káposztát és a leveskockát és puhára főzzük.
- Közben kevés liszttel az olajon világos rántást készítünk, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk és rövid időre hűlni hagyjuk.
- Majd simára keverjük a tejföllel és egy kevés levessel, ezzel sűrítjük a levest és jól kiforraljuk.
- Közben a karikára vágott virslit kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, majd a leveshez adjuk.
|