Lencsés- zöldséges libaconb
Kati /saját/ 2011.10.14. 22:31

Különleges, finom,kiadós, egytálétel.
Hozzávalók : 4 db libacomb / én már kacsával is csináltam úgy is nagyon finom/, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré,1/2 dl konyak, 1 csokor kakukfű / száritott is jó ízlés szerint /, 1 db zellergumó, 2 szál sárgarépa, 40 dkg lencse, 1 szál póréhagyma, 1 evk borecet, 2 dl fehérbor, 2 evk mustár, 1 cs. petrezselyem, só, bors
Készités : a combókat sózzuk, borsózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük és mindkét oldalát hirtelen megpiritjuk, majd hozzáadjuk a szálra vágott vöröshagymát és a paradicsompürét, kicsit átforgatjuk, majd meglocsoljuk a konyakkal és kevés vízet hozzáadva fedő alatt kicsit megpároljuk. A zöldségeket feldarabojuk kisebb hasábokra és forró olajon piritani kezdjük, hozzáadjuk a felkarikázott pórét, sózzuk, borsózzuk és alaposan összepiritjuk. Az elöző este vízbe áztatott lencsét leszürjük és szintén a zöldségekhez adjuk, felöntjük a borral, borecettel,fűszerezzük mustárral, só, bors, kakukkfű és annyi vízet adunk hozzá, hogy ellepje, miután felfort durvára vágott petrezselymet szórunk rá. Majd áttesszük egy zománcozott kacsasütő tálba, ráhelyezzük a combókat és a párolólevet is, rátesszük az edény tetejét / ha tepsit használunk kétrétegű alufóliával szorósan befedjük /. Előmelegitett sütőben kb 200 fokon megsütjük. Akkor jó ha a lencse és a comb is megpuhult benne és a lét magába szivta. Ha kacsasütő tálat használsz abban a combók teteje is megpirul mire elkészül, ha tepsiben csinálod akkor a fólia eltávolitása után kicsit megpiritjuk. Ha kisebb étkü a család elég 25 dkg lencse is bele, mert nagyon kiadós én csak ennyit használok hozzá .
|