Kakas pecsenye
Kati /saját/ 2011.10.14. 23:12

Különleges ünnepi étel, nagyon finom izek és zamatok.
Hozzávalók : 1 kakas két combja ketté vágva,a melle szintén feldarabolva és a két db szárnya, 1 kisdoboz paradicsompüré, 2 db babérlevél, 2,5 dl száraz vörösbor, 2 evk borecet, 2 db sárgarépa nagyobb hasábokra vágva, 1 nagy fej vöröshagyma nyolc darabra vágva, só, bors, kakukkfű
Zománcos kacsasütőtálat használtam.
Készités : a hús darabokat sózzuk, borsózzuk, majd lisztbe megforgatjuk. Egy serpenyőben olajat hevitünk és a húsdarabokat elősütjük benne. A sülthús darabokat átrakjuk a pecsenye tálba, köré rakjuk a répát és a vöröshagymát. A maradék pecsenye szafthoz vajat adunk felolvasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet kicsit átpiritjuk, felöntjük a borral,borecettel,kiforraljuk és a húsra öntjük, kakukkfűvel megszórjuk és utánna fűszerezzük. Lefedve előmelegitett sütőben puhára pároljuk. Az időtartam attól függ, hogy a kakas milyen öreg volt.
Köret : apró burgonya lángos vagy burgonya fánk
|