Almás pite
Kati /saját/ 2011.10.15. 23:52

Nagyon finom, omlós a tésztája, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók :Tészta : 25 dlg rama margarin, 40 dkg finomliszt, 12 dkg kristálycukor, 1 tojássárgája, 1/2 citrom reszelt héja és leve, 1 cs sütőpor, 1cs vaniliás cukor, 1-2 evk tejföl
Töltelék : 2 kg alma, fahéj, 2 cs vaniliás cukor, 15 dkg kristálycukor
Készités : a lisztet elmorzsoljuk a ramaval és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. Két cipóra osztom az egyik egy kicsit nagyobb legyen, ez lesz az alja. Amig hűvős helyen pihen elkészitjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük / a káposzta reszelőn/. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, morzsával körbe szórjuk. A sütőt előmelegitjük 200 fokra. A nagyobb buci tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk ez lesz az alja, zsemlemorzsával megszórjuk, villával megszúrkáljuk. Az alma levét kinyomkojuk és az igy kapott almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjaj, majd a tésztán elteritjük és beboritjuk a tészta másik felével, széleit jól összenyomkodjuk, villával megszúrkáljuk. Sütés kb 40 perc. / tetejét tojással lekenhetjük én nem szoktam /
|