Karamellás madártej
Kati /saját/ 2011.10.17. 22:48

Nagyon finom, különleges recept, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók : 5 db tojás, 25 dkg cukor, 1.5 liter tej, 2 cs vaniliás cukor, 1 evk vaniliás pudingpor, + 10 dkg cukor a tetejére
Készités : a tojások fehérjét kemény habbá verem és 5 dkg cukorral ízesitem.-
1.3 liter tejet felforralok két cs vaníliás cukorral. A belemártogatott evőkanállal a tejbe a tojáshabból nagy habgaluskákat szaggatok. Mindkét felén 1-1 percig főzzűk, majd szitára téve lecsepegtetjük.
- Állandóan kevergetve aranysárgára pirítunk tíz deka cukrot és a tejhez amelyben a hab főtt hozzáadjuk. Kevergetve addig forraljuk amíg a karamell elolvad benne.
- A tojások sárgáját 10 dkg cukorral meg a vaniliás pudingporral simára keverjük. Felengedjük a maradék 2 dl hídeg tejjel, majd kevergetve a forró karamellhez öntjük sőt a szita alá lecsöpögő tejet is hozzáadjuk és tovább kevergetge mártássá főzzük.
- Egy nagy, mély üvegtálba öntjük, és ha kihűlt a habgaluskákat a tetejére ültetjük. Nagyon szép ha a végén még 10 dkg cukrot megpirítunk és azon forrón vékony sugárban a habgaluska tetejére csúrgatunk, ami ha kihűlt megkeményedik. / a cukor mennyiségét mindenki ízlés szerint szabályozhatja /.
|