Falstaff
Kati /saját/ 2011.10.18. 22:44

Ezt a receptet kezdő háziasszony koromban tanultam / 80 - as évek /, az akkori Tv - főző műsorából, amit Kudlik Júlia vezetett és a meghivott vendég aki ezt az ételt főzte a néhai Gregor József volt. Azóta is sokszor készitem, a család egyik régi kedvence.
Hozzávalók : 8 szelet karaj / csontozott, kicsit kivert /, 20 dkg főtt tarja vagy sonka, 1 kg héjában főtt burgonya, 2 fej vöröshagya vékonyan felszeletelve, 1/2 liter tejfől, 20 dkg reszelni való sajt, vaj, só, bors, ételízesitő por
Készités : egy mély jénai tálat vastagon kivajazunk, és kibéleljük vastagabb karikára vágott krumplival, só.bors, vegeta kerül rá, a húst sózzuk, borsózzuk, és a burgonyát befedjük vele. Vágott hagymával megszórjuk, sózzuk, a tarja szeletekkel betakarjuk, és a fele tejföllel megkenjük. A maradék karikára vágott krumplit ráhalmozzuk ismét sózzuk, borsózzuk, és vegetával megszórjuk, majd a maradék tejfölt rékenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Tetejét lefedjük és sütőbe téve készre sütjük, akkor jó, ha a hús megpuhult, és a sajt megpirult a tetején. Hídeg sütőbe tesszük a jénai miatt.
|