Májgombócleves
Katharosz 2011.10.25. 00:03
Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 db sárgarépa
- 2 db petrzselyem gyökér
- 4 evk olaj
- 1 evk ételízesítő
- só, bors ízlés szerint
- 1 evk Piros arany
Májgombóc
- 1 db szikadt zsemle
- 30 dkg csirkemáj
- 1 db tojás
- 2 evk finom liszt
- 3 evk zsemlemorzsa
- só, bors
- majoránna ízlés szerint
Készités
- A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és a májjal egyűt ledaráljuk
- Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, a hagymás- petrezselymet, fűszereket, összedolgozzuk.
- Ha túl lágy lenne adunk hozzá egy kis zsemlemorzsát, ezután kicsit pihenni hagyjuk.
- A leveshez hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk,.megtisztítjuk és félkarikára vágjuk zöldségeket,
- Egy fazékban az olajon először a hagymát, majd a petrezselymet is megfuttatjuk.
- Ezután egy jó evőkanálnyit kiveszünk belőle és a májgombóchoz. adjuk.
- A maradékhoz adjuk a zöldségeket és kevergetve kicsit megpirítjuk 1-2 perc alatt, vigyázva nehogy megégjen.
- Majd felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, felforraljuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
- Ezután egy vízbe mártógatott teáskanállal beleszaggatjuk a májasgombóc alapot és kb 4 -5 perc alatt megfőzzük, de vigyázzuk csak csendesen forrjon a leves.
|