Hentesborda
2011.11.03. 23:22

Nagyon finom, pikáns étel.
Hozzávalók: 70 dkg sertéshús / pl. diója /, só, bors, majoranna, örölt kömény, pirospaprika egy kevés / nem kell annyi, mint a pörkölthöz /, vegeta, erőspista, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 / 4 üveg csemege uborka, vörösbor, olaj
Készités : a húst csíkokra vágom, vegetával és borssal összekeverem, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem állni. A hagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre piritom a zúzott fokhagymával együtt. Hozzáadom a húst, és fehéredésig kevergetve sütöm. Rászorom a fűszereket összekeverem, felöntöm az uborka levével és 2-3 db apróra vágott uborkát is teszek bele / kb. a harmadát /. Majdnem készre főzöm, de az utolsó 10 pecrben beleteszem a maradék uborkát is, de ezt már vékony csíkókra vágva. Ahogy fogy a leve vörösborral pótolom. Az a lényeg, hogy a végén jó sűrű szaftja legyen ! Köretnek galuskát ajánlók, mert nagyon finom hozzá. Aliz oldalán talátam.
|