Ananászos csirkemell
Kati/saját/ 2011.11.08. 00:10

Gyorsan elkészithető étel, a gyümölcsös ízeket kedvelőknek ajánlom.
Hozzávalók : 1 db nagyobb csirkemell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 doboz ananász konzerv, 2 dl tejszín, 1 cs.kapor, ételízesitő, só, bors, curypor, étkezési keményitő, olaj
Készités : az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a kockára vágott húst, és fehéredésig kevergetve piritjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, kicsit átforgatjuk, rádobjuk a kisebb darabokra vágott ananászt , felönjük a levével, és megszórjuk az apróra vágott kapor felével. Fedő alatt puhára főzzük, és felöntjük a tejszínnel, jól kiforraljuk, ha szükséges kevés vízben elkevert keményitővel sűritjük. Végül a maradék kaporral megszórjuk, Köretnek párolt rizst ajánlók hozzá .
|