Mézeskrémes
Kati /saját/ 2011.11.08. 23:19

Nagyon finom, és a citrommáztól különleges lesz az íze.
Hozzávalók : Tészta : 2 evk. méz, 15 dkg pocukor, 2 evk tej, 5 dkg vaj vagy margarin, - ezt felfőzzük és lehűtjük, közben 45 dkg lisztet elkeverünk 1 kk. szódabikarbónával, hozzáadunk 2 db tojást, a kihült masszát és az egészet összegyúrjuk. Ez egy kicsit ragados lesz, folpackba csomagoljuk és hidegre tesszük. Majd gáztepsi hátán sütőpapirt megvajazunk és három lapot sütünk, kicsit nehéz lesz nyújtani, vigyázzunk vele mert gyorsan sül. Én villával megszoktam szúrkálni, mert igy a sütés alatt nem púposodik fel. A megsült lapotkat óvatósan lecsúztatjuk a tepsiről, vigyázzunk vele, mert nagyon törékeny.
Krém : 1/2 liter tejet elkeverünk 4 evk liszttel, és mikróba felfőzzük, majd lehűtjük. Közben 30 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 2 cs. vaniliás cukrot, 2 evk rummal kikeverünk, majd ketté vesszük a krémet és a felébe 2 evk kakaóport keverünk.
Máz : 2 db citromot meggyúrunk / hogy több leve legyen /, a citromlét, 45 dkg porcukorral robotgép segitségével szálasra keverjük. / kb. 20 perc / ezt a műveletet akkor csinálom ha már összeállitottam a lapokat a krémmel.
Összeállitás : az alsólapot megkenjük a fehér krémmel, rátesszük a következő lapot, megkenjük a barna krémmel, rátesszük a harmadik lapot, és bevonjuk a citrommázzal. Majd hidegre tesszük, a kemény lapok a krémtől megpuhulnak, érdemes fogyasztás előtt 1- 2 nappal előbb elkésziteni.
|