Kakaós csiga
Katharosz 2011.11.09. 00:15
Hozzávalók
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 2 evk cukor
- 1 mk só
- kb 3 - 3,5 dl langyos tej
- 3 db tojássárgája
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 4 evk kakaópor
- 5 evk cukor
- 5 - 5 dkg vaj és margarin összeolvasztva
Öntőzéshez:
- 2 dl forró tej
- 2 tasak vaníliáscukor
Készítése:
- Az élesztőt bő 1 dl langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfúttatjuk.
- A hozzávalókat egy dagasztógépbe rakjuk, a tejet csak fokozatósan adagoljuk, amennyit felvesz, végül mehet bele az olvasztott, de langyos vaj is, sima tésztává dagasztjuk, ha kész kicsit kézzel is átgyúrjuk.
- Ezután letakarva duplájára kelesztjük, ha megkelt újra átgyúrjuk ismét kelesztjük!
- Ha letelt a kétszeres kelesztési idő akkor olajos gyúrólapon ujjnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk.
- Lekenjük az olvasztott vaj- margarin keverékével, megszórjuk a cukros-kakaóporral, kevés vízet spriccelünk rá, majd óvatósan feltekerjük, mint a bejglit.
- Ezután bő ujjnyi kb 2,5-3 cm szeletekre vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé rakosgatjuk, megkenjük a maradék olvasztott vajjal.
- Sütés: 200 fokra előmelegített sütőben, ha félig megsült kivesszük és meglocsoljuk a forró vaníliás- tejjel, majd visszatesszük a sütőbe és készre sütjük!
|