Kókuszkocka
2011.11.15. 23:18

Ezt a finom receptet a Recepvilág oldalán találtam.
Hozzávalók : Piskóta : 4 db tojás, 20 dkg porcukor, 4 evk. víz, 3 evk kakaópor, 26 dkg liszt, késhegynyi szalakáli.
Krém : 4 dl tej, 3 evk liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 2 db tojásfehérje, 15 dkg rama margarin, 20 dkg porcukor.
Piskóta : A tojássárgáját, a porcukorral kikeverem, majd hozzáadók 4 evk vízet. Miután egyneművé vált beleteszem a kakaóport. Elkeverem, majd jöhet bele a liszt és a szalakáli. / aki nem szereti az tehet bele sütőport is / A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan forgassuk bele a kakaós masszába. Először egy kicsi habbal átforgatjuk jól, majd jöhet a többi hab, ezt viszont már nagyon óvatatosan forgassuk bele. Egy 23 x 35 cm - es kivajazott lisztezett tepsibe oszlassuk el egyenletesen a masszát, majd előmelegitett sütőben 200 C fokon kb 20 percig sütjük. / tűpróba /. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel két egyenlő részre.
Krém : a kókuszreszeléket keverjük össze a liszttel, majd öntsük fel a tejjel. Főzzünk belölle sűrű krémet. Még melegen keverjünk bele a két tojás felvert habját, hagyjuk kihűlni. A vajat, a porcukorral habosra keverjük. Majd forgassuk bele a kihűlt kókuszkrémet. / Mikróba is készithetjük a főzőtt krémet, igy nem ég le, max 5 perc, de 2 perc után átkeverés /
Összeállitás : az egyik piskótalapra rákenjük a krém felét, majd jöhet rá a másik lap. Erre kenjük rá a többi krémet, végül csokiforgáccsal vagy tortadarával diszitjük, és hídegre tesszük. Kockára vágva tálaljuk.
|