Receptek : Gesztenyés babapiskótás krémes |
Gesztenyés babapiskótás krémes
2011.11.16. 00:08
Könnyen elkészithető, krémes édesség, nagyon kiadós,és finom.
Alap : 2 cs gesztenyemassza, 25 dkg darált háztartási keksz, rum vagy rumaroma, ízlés szerint, 15 dkg porcukor - ezeket kevés tejjel jól összekeverjük / gyúrjuk / ! Ajánlatós fokozatósan adagolni a tejet, nehogy túl lágy legyen kb. 1 dl .
Krém : 9 dl tej, 3 cs. vaniliás pudingpor, 20 dkg porcukor, - ezeket felfőzzük, majd ha kihűlt 25 dkg margarinnal kikeverjük.
Tetejére: 3 dl Hullala
Összeállitás : A gesztenyés masszát / alap / egyenletesen egy tepsi aljára nyomkodjuk. A krém egyik felét rákenjük. Rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész / vigyázzunk nehogy túlságosan megszívja magát /. A krém másik felét rákenjük. Végül a tetjére 3 dl kemény habbá vert hullalát teszünk, és egyenletesen rákenjük, végül ízlés szerint csokoládét reszelünk rá. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Andi oldalán találtam.
Tepsi méret 20 x 30 cm - es.
|