Isler - linzer
Katharosz módra 2011.11.20. 23:15
Hozzávalók : 60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dlg porcukor, 1.5 cs. sütőpor, 2 cs. vaniliás cukor, 2 db tojássárgája, reszelt citromhéj, csipet só.
Töltéshez: 50 dkg lekvár ízlés szerint.
Máz: 15 dkg étcsoki
Készítése : A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk 3 - 4 mm vastagra nyújtjuk, majd kör alakúra és virágformára szaggatjuk.
- Sütés 180 fokon pár perc alatt megsütjük, sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A linzerhez a tetőt kiszúrjuk / középen lyukas virágforma /.
- Majd, a kisült, és kihűlt süteményeket, ízlés szerint lekvárral kettőt - kettőt összeragasztunk.
- Az islereket csokimázzal vonjuk be, a linzereket porcukorral szórjuk meg.
- Jól záródó dobozban sokáig el áll.
|