Göngyölt szűzérme
Kati /saját/ 2011.11.27. 00:29

Nagyon finom különleges húsétel, télen - nyáron egyaránt, vendégváráshoz is kitűnő. Ha maradna a nyársból nyersen lefagyasztható és felengedés után süthető.
Hozzávalók : 60 dkg sertés szűzpecsenye, só, bors, 4 szép külső kelkáposztalevél, 35 -40 dkg sütnivaló kolbász, 1 nagy fej hagyma, vaj vagy olaj, 1 csokor petrezselyem, alufólia, hurkapálca
Készités : A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, a petrezselymet apróra vágjuk, a kolbászt kifejtjük a bőréből, majd elkeverjük a hagymával és a petrezselyemmel. A káposztaleveleket megmossuk, kivágjuk a vastag ereit és forrásban lévő sós vízben blansírozzuk, hídeg vízzel leöblitjük, majd lecsőpögtetjük. A húst megtisztitjuk az inaktól és a hártyáitól, hosszában félig bevágjuk, majd szétnyitjuk, hogy egy nagy vékonyabb szeletet kapjunk, kicsit kikloffoljuk, hogy egyenletes legyen / de csak óvatosan /. Sózzuk, borsozzuk. A kelkáposzta leveleket a húsra teritjük, rákenjük a kolbásztölteléket, majd összecsavarjuk, beolajozott alufóliába csomagoljuk, kb 2 órára mélyhűtőbe tesszük / hogy szebben lehessen vágni /. Ezután 2 cm - es vastagságúra felszeleteljük, és kettesével hurkapálcikára tűzzük, majd egy kevés forró olajban mindkét oldalát 4 - 4 percig sütjük.
|