Ecetes krumplisaláta
Kati /saját/ 2011.11.28. 22:46

Ezt a finom salátát húsok mellé köretként szoktam késziteni.
Hozzávalók : 80 dkg krumpli, 1 nagy zeller gumó, lilahagyma nagyságtól függöen ha apró akkor 10 fej is lehet / a kicsik édesebbek ,ezért jobban szeretem őket / ecet, cukor, só, bors
Készités : A krumplit héjában megfőzzük, a zellert meghámozzuk és tetszés szerint feldarabóljuk, és enyhén sós vízben szintén megfőzzük. Közben ízlés szerint elkészitjük az ecetes, cukros, sós levet. A lilahagymákat meghámozom és felkarikázom. A megfőtt krumplit még forrón lehéjazom, felkarikázom és az ecetes lébe rakom a lilahagyma karikákkal együtt, hozzáadjuk a közben megfőtt és leszűrt zellert is, de egy keveset a levéből is hozzáöntünk. Óvatosan átforgatjuk, tetejét frissen örölt borssal megszórjuk és hagyjuk összeérni az ízeket. / annyi levet készitsünk ami ellepi /
|