Kukorica krémleves
2011.12.01. 22:48
Kukorica kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a finom krémlevest.
Hozzávalók : 1 doboz kukorica konzerv, 1/ 2 liter húsleves / kockából /, 2 dl tejszin, 5 dkg rama margarin, 2 púpozott evk. liszt, 1 cs. metélőhagyma, só, bors, szerecsendió
Készités : A kukoricát leszűröm, majd vajon kicsit megpárolom. Egy kis részét félreteszem a tálaláshoz, a többire rászórom a lisztet, kevergetem egy kicsit, de nem piritom meg. Felöntöm a húslevessel és a tejszínnel. Felforralom, fűszerezem sóval, borssal, és a szerecsendióval, majd a tűzről levéve az apróra vágott metélőhagyma felét is belekeverem. Mixerrúddal pépesitem és mégegyszer felforralom. Tálalásnál a maradék kukoricát betétként tesszük bele és metélőhagymával megszórjuk .Metélő hagyma helyet újhagyma zöldet is használhatunk. Ezt a receptet Aliznál találtam.
|