Rizskrémleves
Katharosz módra 2011.12.01. 23:27
Nagyon finom,különleges krémleves.
Hozzávalók : 10 dkg kockázott bacon, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 nagyobb sárgarépa, 8 dkg rizs, 1 dl tej, 1 tojássárgája, diónyi vaj, só, bors, kevés ételízesitő.
Készités :- A bacont kisütöm, ha nem elég zsíros egy kevés olajat öntök alá, majd megfuttatom rajta az apró kockára vágott vöröshagymát.
- A megtisztított és karikára vágott sárgarépát is hozzáadom, és együtt kevergetve pirítom.
- Felöntöm 1,2 liter vízzel, sózóm, borsosom, kevés ételízesítővel fűszerezem, felforralom és beleszórom a megmosott rizst. Takaréklángon addig főzőm fedő atatt, amíg a rizs szétfő. Mixerrúddal pépesítem.
- A tojássárgáját a puha vajjal összekeverem, hozzáöntöm a tejet, elkeverem, és a levesbe öntöm. Épp csak forráspontig hevítem, de már nem főzőm tovább.
- Mivel a lassú főzés miatt sok víz elpárolog, így még öntök hozzá tejet vagy vizet, hogy ne legyen nagyon sűrű. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Ezt a receptet Aliznál találtam.
|