Zellerkrémleves
Katharosz módra 2011.12.02. 23:06

Ízletes, finom leves egy nehezebb étel előtt.
Hozzávalók : 1 nagy fej zellergumó / kb 1/2 kg /, 1 db alma, 1 nagyobb krumpli, 1 kisfej vöröshagyma, 2 dl tejfől, 2 dl főzőtejszín / sűrű /, 2 evk. vaj, 2 db húsleves kocka, só, bors, szerecsen dió, 1,5 liter víz.
Készités :- A vajat felolvasztjuk, és először kissé megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és az almát.
- Kissé megpároljuk, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockát, majd puhára pároljuk.
- Leszűrjük, de a levét felfogjuk, a zöldségeket turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt végül az egészet a leveshez öntjük.
- Fűszerezzük - só, bors, szerecsen dió, felforraljuk és ha szükséges vízzel hígítjuk. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
|