Brokkolikrémleves
Kati /saját/ 2011.12.03. 00:02
Hozzávalók : 1 db póréhagyma, kb. 3 evk. olaj, 60 dkg brokkoli, 1 db leveskocka, só, fehérbors, szerecsendió, 2 dl tejszín, 1 db tojássárgája, kb 1.5 liter víz, fenyőmag
Készités : A póréhagymát karikára vágjuk, és az olajon kissé megpároljuk. Rátesszük a megmosott rózsáira szedett brokkolit, pár percig együtt pároljuk, majd felengedjük a vízzel, fűszerezzük / só, bors, szerecsendió, leveskocka /.Lefedjük és puhára főzzűk, azután merűlőmixerrel pürésitjük. A tojássárgáját elkeverem a tejszínnel, és a leveshez adom, és éppen csak eggyet forralok rajta. Tálaláskor szárazon piritott fenyőmaggal megszórom. Fenyőmag helyett piritott zsemlekockával vagy ropogósra sült bacon csikokkal is tálalhatom.
|