Normandiai omlett
Kati /saját/ 2011.12.04. 22:54
Ezt a receptet még annó kezdő háziasszony koromban tanultam, de azóta is szívesen készitem, a családom egyik kedvence.
Hozzávalók : 6 db alma, 5 dkg vaj, 8 db tojás, 2 evk tejfől, 6 evk cukor, csipet só.
Készités : Az almát meghámozzuk és cikkekre daraboljuk, majd egy teflon serpenyőbe rakunk 3 dkg vajat, az almákat és 6 evk kristálycurot. Tűzre tesszük fedővel letakarjuk, és amikor a cukor karamellás lesz rajta akkor elkészült. A tojásokhoz adjuk a 2 evk tejfőlt, a maradék vajat és egy csipet sót, az egészet jól összeturmixoljuk / felverjük /. Kivajazott teflon serpenyőben palacsinta módjára kisütjük. Azután a kész almával megtöltjük, porcukorral megszórjuk, és melegen tálaljuk.
|