Dubarry borda
Kati /saját/ 2011.12.06. 23:20
Előre összeállitható, könnyen elkészitehő és persze nagyon finom is!
Hozzávalók : 60 dkg kicsontozott karaj, 60 dkg karfiol, 10 dkg vaj, 2 evk finom liszt, 2 db tojássárgája, kb 1 dl tejszín / tejfől /, 10 dkg reszelt sajt, 1 evk zsemlemorzsa, só, bors, reszelt szerecsendió.
Készités : A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de a levét felfogjuk. A húst szeletekre vágjuk, majd kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és 5 dkg vajon megsütjük. Közben a lisztből meg a maradék 5 dkg vajból világos rántást készitünk, és 2 dl karfiol főzőlével állandóan keverve felengedjük, és sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezve mártás sűrűségüre forraljuk. A tűzről levéve a tejszínnel simára kevert tojássárgáját is hozzákeverem. Egy hőálló tálat vékonyan kivajazok, és egy keveset a masszából is elteritek benne, ráhelyezem a hússzeleteket, beboritom a karfiollal. Bevonjuk a mártással, és a hús levével / amiben sült / megöntözöm, tetejét reszelt sajttal megszórom, és végül meghintem a zsemlemorzsával. Meleg sütőben pirosra sütjük. Sültkrumplival tálaljuk.
|