Chili con carne
Katharosz módra 2011.12.18. 00:59
Nagyon finom egytálétel, igazából csípősnek kell lennie. Az eredeti recept szerint marhahússal készül, de a hosszú főzési idő miatt eltértem tőle. De már pulyka felsőcombból is készítettem, azzal is nagyon finom lett.
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
-
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem puhára főzzük.
-
A húst kockára vágjuk, forró zsiradékon erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, kissé tovább pirítjuk, majd meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. A chilis alappal elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
-
Ezután fedő alatt párolni kezdjük, közben meghámozzuk a paradicsomot, cikkekre vágjuk, és hozzáadjuk. A tv paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, és szintén belerakjuk, néha megkeverjük, és a levét szükség szerint pótoljuk.
-
A konzerv babot leszűrjük, és leöblítjük a levétől. (Ha szárazbabot főzünk, azt szintén leszűrjük.)
-
Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a babot, és szükség szerint pótoljuk a levét is, de csak óvatosan, mivel sűrűnek kell lennie. Ha kell, ízesítünk rajta, és készre főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk.
|