Hólabda / Kozák sapka /
Katharosz módra 2012.01.05. 21:14
Nagyon finom, érdemes kipróbálni ezt a süteményt, egy kicsit pepecselős, de a végeredmény feledtetni fogja a sok munkát.
Hozzávalók: Tészta: 6 db tojás, 30 dkg porcokor, 2 evk. keserű kakaópor,6 evk forró víz, 1 cs. sütőpor, 20 dkg finomliszt, 2 evk olaj.
Krémhez: 5 dl tej, 5 evk rétesliszt, 30 dkg sütőmargarin,30 dkg porcukor, 2 cs vaniliás cukor, pár csepp rum vagy aroma.
Oldalához: kb 10 dkg kókuszreszelék
Mázhoz: 20 dkg étcsokoládé
Készités: Tészta: a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük / robotgép 1 perc /, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal / nehogy összetörjük a habot /, az előzőekbe forgatjuk. Egy 40 x 28 centis tepsit sütőpapirral kibélelünk, és a masszát belesimitjuk. Előmelegitett sütőben, közepes lánggal 180 C fokon, légkeveréses - 165 C fokon 16-17 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. 6 x 9 , az-az 54 db tésztakorongot kapunk.
Krémhez: 2 dl hideg tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet fölforraljuk, a lisztes keveréket beleöntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A puha / szobahőmérsékletű / margarint a porcukorral és a vaniliás cukorral habosra keverjük, pár csepp rummal ízesitjük. Ezután a kihűlt főzőtt krémmel összedolgozzuk.
Összeállitás: egy piskótakorongot a krémmel vastagon megkenünk, majd egy másik korongot ráillesztünk, egy kicsit össze is nyomjuk. Amikor mind kész az oldalukat is körbekenjük a krémmel, majd a kókuszreszelékben meghempergetjük. Egy sütőpapirral bélelt tálcára rakjuk őket. A csokoládét vízgőz fölött fölolvasztjuk , egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a kis sütemények tetejére kenjük vigyázva, hogy az oldalára ne folyjon le. Ezután hűtőszekrényben dermesztjük egy éjszakán át.
|