Pali szelet
2012.01.05. 23:10

Mutatós, kiadós, nagyon finom ünnepi sütemény .
Tészta készitése: 2 evk kakaópor / cukrozatlan /, 2 evk méz, 2 egész tojás, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 mk szódabikarbona .Ezeket gőz felett 5 percig keverjük.
- Utánna 40 dkg liszttel összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk és kinyújtjuk 30 x 24 cm lapokká, egy tepsi hátlapjára sütőpapírt teszünk ezen sütjük meg, de sütés előtt villával megszúrkáljuk. 180 fokra előmelegitett sütőben sütjük, pár perc alatt kész.
- DE VIGYÁZZUNK, MERT KÖNNYEN KISZÁRAD !!!
Krém: 1 csomag puncs és 1 csomag vaníliás pudingot, 1-1 púpozott evk liszttel 4,5 dl- 4,5 dl tejben megfőzzük. 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral kikeverünk, és két részre osztjuk.
- Majd a pudingos masszával egyenként kikeverjük. A puncsost rummal, a vaníliást - vaníliás cukorral izesítjük.
Összeállitás: egy tálcára rakjuk az első lapot, rákenjük a puncskrémet, majd újra lap következik, erre a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük.
- Tetejére sütőpapírt teszünk, erre egy nagy tálcát, a tálcára nehezéket, hogy hamarabb puhuljon. Hűtőbe tesszük, másnap lehet szeletelni.
- Tetejére csokimázat, vagy porcukrot teszünk.
|