Sajtos-rakott krumpli
Kati /saját/ 2012.01.18. 23:13
Nagyon finom egytálétel, igazából frissen a legjobb. Ezt a receptet kezdő háziasszony koromban tanultam, de azóta is szívesen készitem.
Hozzávalók: 1 szál krinolin, 4 db főtt tojás, + 2 db tojás, tejfől- 4,5 dl, kb. 1 dl tejszín, 25 dkg reszelni való sajt, pár szelet bacon, krumpli kb. 6 db közepes nagyságú, vaj.
Készités: a krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és olajban kisütjük, a krinolint szintén karikára vágjuk és egy kicsit elősütjük., közben a tejfőlt elkeverjük a 2db nyers tojással, a tejszínnel és hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk. Egy tepsiformájú hőálló tálat vékonyan kivajazunk és befedjük a baconnal, majd erre egy sor sült krumpi, rá egy sor elősütött krinolin, erre karikára vágott főtt tojás / 2 db /, a masszából egy adaggal befedjük, a következő sort úgyan igy készitjük el és a maradék masszával befedjük. Előmelegitett sütőben közepes hőfokon megsüjük. Savanyúsággal kináljuk. / a bacon nélkül is nagyon finom /
|